MEGASUPERMIN - Sanatate din gradina Lui DUMNEZEU !
tratament naturist diabet tratament diabet naturist diabet tratament naturist
diabet
Prima pagina > Diabet
diabet tratament naturist
glicostabil tratament diabet
Ce trebuie sa stiţi despre diabet

diabet

CE ESTE DIABETUL ?

Diabetul  este una dintre cele mai raspandite boli cronice  si cea mai frecventa boala endocrina. Se caracterizeaza prin tulburari ale intregului metabolism, in special al metabolismului glucidelor si prin complicatii care afecteaza ochii, rinichii, nervii si vasele de sange. In esenta, diabetul este o boala in care organismul nu produce destula insulina sau nu o foloseste eficient.

TIPURI DE DIABET

 

Diabetul de Tip.1 ( diabet juvenil sau insulinodependent) – este o boala autoimuna si apare atunci cand sistemul de aparare al organismului ( sistemul imunitar), ataca celulele beta producatoare de insulina, aflate in pancreas si le distruge. 

 

 Diabetul de Tipul II (nedependent de insulina ) – este o tulburare a metabolismului, determinat  de  rezistenta organismului (celulelor) fata de actiunea insulinei.

In mod normal la oameni sanatosi glucoza transportata de  insulina  intra impreuna in interiorul celulelor , unde  mitocondriile o transforma in energie.In interiorul celulei pe langa glucoza  se mai regasesc si  mici cantitati de grasimi ( lipide intramiocelulare). In momentul   in care suntem mult mai activi decat in mod obijnuit, dupa transformarea si consumarea energiei date de catre glucoza, mitocondriile  prelucreaza o parte din aceste grasimi si le transforma in energie.

   

La persoanele   cu diabet de tip II , pancreasul produce insulina , insulina  impreuna cu glucoza calatoreste  catre celula , dar odata ajunse la celula , intampina probleme  in deschiderea  usii. Pare ca si cand zavorul ar avea probleme , iar cheia ,  nu se mai potriveste. Insulina, cheia, se afla acolo, dar intampina probleme in a-si face treaba. Glucoza nu poate patrunde in celule si se acumuleaza in sange impreuna cu insulina in exces. Aceasta este rezistenta   la insulina .

 

Principala  cauza  a rezistentei la insulina   este consumul in exces, pe o perioada indelungata  de grasimi animale ( acizi grasi saturati). Datorita acestui fapt, in timp , in  interiorul celulei    se acumuleaza  mici picaturi  de grasime  denumite stintific lipide intramiocelulare . Prezenta in exces , in interiorul celulei a acestor mici picaturi de  grasime  determina mitocondriile  sa tranzmita o informatie gresita  receptorilor insulinici aflati pe membrane celulara  ca nu au nevoie de combustibil (glucoza ), deoarece ei au ce arde .


Mitocondriile sunt microorganite   celulare responsabile cu  transformarea (arderea) glucozei sau a altei surse de combustibil  in energia necesara functionari celulelor.


Receptori de insulina care  au atasati de ei  insulina si glucoza  nu mai deschid membrana celulara pentru asimilarea acestora. Tot datorita excesului de grasimi din  interiorul celulei se formeaza o molecula numita ceramida. Aceasta ceramida  diminueaza calitatea si numarul mitocondrilor si a receptorilor de insulina de pe membrana celulara si perturbeaza semnalizarea insulinica dintre mitocondri aflati in interiorul celulei si receptorii  insulinici. 

Diabetul gestational este diabetul aparut la unele femei in timpul sarcinii din cauza insuficientei organismului de a secreta insulina in cantitati necesare pentru a mentine o glicemie (cantitatea de glucoza din sange) in limite normale. Diabetul gestational se produce deoarece pancreasul nu secreta o cantitate optima de insulina. In timpul sarcinii placenta secreta hormoni care blocheza activitatea insulinei. Acest lucru determina un necesar crescut de insulina pentru a mentine glicemia in limite normale. Pe masura ce sarcina inainteaza in varsta mai multi hormoni care vor bloca insulina sunt produsi, iar corpul va deveni insulino-rezistent. Glicemia creste de obicei intre saptamanile 24 si 28 de sarcina.
Diabetul gestational este diferit de celelalte tipuri de diabet, prin faptul ca apare in timpul sarcinii si dispare dupa nastere. Alte tipuri de diabet,  tipul I si tipul II, se mentin toata viata.
Acest tip de diabet este factor de risc pentru aparitia hipertensiunii in timpul sarcinii. Copilul poate avea greutate crescuta la nastere, lucru care complica nasterea naturala. Femeile care au avut diabet gestational in timpul unei sarcini au risc crescut de a face diabet si la sarcinile urmatoare, si au risc mare de a dezvolta diabet de tip II la mai putin de 5 ani de la nastere.


Sfaturi si recomandari de la specialistii nostri pentru intretinerea sanatatii diabeticilor.

sfaturi impotriva diabetuluiAceste recomandări vă vor ajuta când începeţi să învăţaţi obiceiuri noi pentru îmbunătăţirea sănătăţii.

  • Educaţia. Pentru cel mai bun control asupra diabetului, este de dorit o educaţie cu privire la toate aspectele bolii. Această educaţie ar trebui dată ca parte integrantă a terapiei naturiste. Pacientul ar trebui să devină un participant activ în îngrijirea propriei sănătăţi şi, pe cât posibil, să nu depindă de alţii.
  • Mâncaţi în fiecare zi la aceleaşi ore trei mese pe zi , mancand incet si mestecand bine mancarea  pana devine ca o crema inainte de a fi inghitita. 
  • Renuntati la fumat. Fumatul intensifică toate riscurile în caz de diabet şi nu trebuie să facă parte din stilul de viaţă al diabeticului.
  • Exerciţiu fizic. Faceţi mişcare, în special după masă.  Miscarea fizica  este tratamentul care se află la îndemâna celor mai mulţi diabetici. Muşchii au nevoie de energie pentru a-şi face lucrarea.
  • Exerciţiul fizic măreşte masa muşchilor prin  asigurarea de mai mult spatiu  pentru depozitarea glicogenului şi ajută la reducerea cantităţii de glucoza din sânge.. Atunci când exersează, muşchii mari, ajută la stabilizarea nivelului de glucoza din sânge. Celula musculară devine mai receptivă la insulina în timpul exerciţiului fizic, făcând ca nevoia de insulina să scadă.
  • Mersul pe jos sau lucrul în grădină sunt de obicei cele mai bune forme de exerciţiu fizic.
  • Exerciţiul fizic îmbunătăţeşte circulaţia, reduce colesterolul şi greutatea corporală şi îmbunătăţeşte calitatea odihnei.
  • Folosiţi o dietă bogată în hidraţi de carbon şi săracă în grăsimi. Dieta total vegetariană (vegană) cu un conţinut mare de hidraţi de carbon nerafinaţi este cea mai benefică pentru toţi diabeticii. Aceasta va îmbunătăţi toleranţa la glucoza şi va reduce nivelul.de colesterol. Cercetările au  arătat că bolile vaselor sanguine în cazul diabeticilor sunt de două ori mai numeroase în lumea occidentală decât în ţările nedezvoltate. Se recunoaşte astăzi că dieta bogată în hidraţi de carbon, recomandată de medicii din ţările estice pentru controlul diabetului, şi nu dieta bogată în proteine, folosită în  occident, a avut ca rezultat scăderea bolilor vaselor sanguine.
  • Baia zilnică. Diabeticii ar trebui să facă baie în fiecare zi, folosind un săpun neiritant şi să se usuce   frecând pielea cu un prosop aspru.
  • Evitaţi produsele farmaceutice cât de mult posibil. Medicamentele antidiabetice orale măresc mortalitatea cardio­vasculară. Rata mortalităţii datorită bolilor de inimă şi altor boli asociate cu acestea este de două ori mai mare în cazul pacienţilor care folosesc pastile pentru diabet decât în cazul pacienţilor care folosesc tratamente naturiste  sau numai dietă. Un tratament naturist impreuna cu o dieta vegetariana  sunt  aliatii cei mai buni în tratarea diabetului şi nu produsele farmaceutice sau insulina, cu excepţia cazului în care insulina este absolut necesară pentru diabeticii cu tip I.

Detoxifierea pancreasului si a intregului organism urmata de un tratament  naturist pentru refacerea celulelor beta si scaderea rezistentei la insulina impreuna cu o alimentatie sanatoasa fara grasimi animale si alimente cu indice glicemic mic sub 50% duce la scaderea progresiva a glucozei din sange pana la un nivel normal si stabilizarea glicemiei la limita valorilor normale.


Pentru mai multe informatii despre un astfel de tratament impotirva diabetului se pot gasii in sectiunea: Tratament diabet 100% natural.

 


glicostabil tratament diabet

Copyright© 2011 - SC MEGASUPERMIN SRL - CUI : RO 16847657, Nr.Inreg.Reg.Com: J20/1555/2004

Toate drepturile rezervate.

 

Eurotrak, tractor, tractoare, unelte agricole, utilaje agricole, accesorii tractoare, agricultura, agro utilaje