MEGASUPERMIN - Sanatate din gradina Lui DUMNEZEU !
tratament naturist diabet tratament diabet naturist diabet tratament naturist
diabet
Prima pagina > Intrebari frecvente > Ce alimente ar trebui sa consume un bolnav de diabet la micul dejun ?
diabet tratament naturist
glicostabil tratament diabet
Ce alimente ar trebui sa consume un bolnav de diabet la micul dejun ?

 

 

Asa cum am mai spus la micul dejun se poate consuma legume netratate termic , fructe si sucul acestora, cereale integrale , lapte de soia sau lapte degresat,branza dulce de vaca,zer,iaurt degresat ,paine de secara,integrala, neagra (1 felie).

Cateva idei utile pentru micul dejun :

  1. Salata de cruditati- puteti folosi orice legume proaspete de sezon asezonate cu un dresing format din ulei extravirgin presat la rece ,zeama de lamaie ,verdeata ,sare de mare , piper si usturoi (optional). Cantitativ se prepara atat cat se consuma imediat.
  2. Salata de fasole verde – se fierbe fasolea verde in apa cu sare de mare , se scurge si si poate combina cu dresingul mai sus mentionat.
  3. Salata de sfecla rosie cu hrean
  4. Salata de fructe   – in primul rand afine si avocado combinate cu zmeura, capsuni, pepene rosu , visine,pere , mere , caise , piersici , mango , banane verzi

( nu coapte) si orice alt fruct poraspat doriti.

  1. Fulgi de ovaz , orz, grau incoltit - consumat ca atare sau in combinatie cu lapte degresat , iaurt , fructe
  1. Branza dulce de vaca - in combinate cu seminte ( nuci. arahide,migdale,floarea soarelul ,dovleac ) si fructe.

 

 

Salata cu nuca, mar si portocala
Ingrediente si cantitati:
2 linguri otet din vin rosu
2 1/2 linguri suc de portocale si 1 portocala, decojita
1/2 fructe confiate (caise, piersici)
4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
2/3 cana cu nuca, prajita si taiata bucati mari
2 linguri ulei de masline,  palmier sau rapita
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca otetul, sucul de portocala si fructele.
2. Curata merele, indeparteaza cotorul, dupa care taie-le, impreuna cu portocala decojita, in
bucati mici.
3. Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.

Salata picanta de pepene galben
Ingrediente si cantitati:
100 g pepene galben;
50 g castraveti de salata.
Sosul:
1 lgt. ceapa taiata cubulete;
1 lg. ulei demasline,  palmier sau rapita;
1 lg. lapte batut;
1 lgt. suc proaspat de lamaie;
sare de mare;
piper;
praf de enibahar;
curry.
Mod de preparare:
1. Pepenele si castravetii se curata de coaja si se taie cubulete mici.
2. Se prepara sosul din ceapa, ulei de masline, palmier sau rapita, lapte batut si suc proaspat de lamaie. Se condimenteaza si apoi se toarna peste salata. Se serveste imediat.

Salata de morcovi... "exotica"
Ingrediente:
3 morcovi rasi;
1 mar ras pe razatoarea mare;
1/2 banana taiata cubulete;
1/2 portocala taiata rondele;
1/4 avocado taiat in cubulete;
3 linguri tarate;
1 lingura germeni de grau;
1 lingura branza de vaci;
3 linguri iaurt

Mod de preparare:
Toate aceste componente se amesteca bine si se decoreaza cu felii de avocado.


Salata de telina "Exotic"
Ingrediente si cantitati:
100 g telina rasa fin;
1 lingura suc proaspat de lamaie;
3 linguri zeama de portocale;
1 felie de ananas, taiata bucatele mici;
1/2 de portocala mica, taiata cubulete;
1/2 de banana, taiata rondele;
1/2 de kiwi, taiat in patru, apoi feliat;
5 nuci mari, pisate;
4 linguri iaurt;
3 linguri germeni de grau;
3 linguri fructe confiate .
Mod de preparare:
Toate aceste ingrediente se amesteca si se decoreaza cu feliile de kiwi.

Salata de pepene rosu
Ingrediente si cantitati pentru 6 portii:
1 ceapa rosie potrivita, taiata felii subtiri;
1 lingura zeama proaspata de lamaie verde;
1 kg miez de pepene rosu taiat cuburi;
3/4 cana branza faramitata;
1/2 cana jumatati de masline negre fara samburi;
frunzele de la 1 legatura de menta proaspata, tocate marunt;
2 linguri ulei de masline, palmier sau rapita;
piper negru, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care toarna peste ele zeama proaspata de lamiae verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude.
2. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
3. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, branza f faramitata, maslinele negre,
ceapa cu zeama de lamaie si menta. Stropeste ulei demasline,  palmier sau rapita  peste toata compozitia si amesteca bine. Se serveste imediat.

Varza rosie cu prune
300 g varza rosie tocata foarte marunt;
150 g prune proaspete (sau prune uscate, inmuiate in 50 g apa), fara samburi si taiate in sferturi;
5 linguri ulei de palmier sau rapita volatil de migdale;
2 linguri iaurt;
3 linguri zeama de portocale;
un praf de scortisoara;
un praf de sare de mare;
un praf de piper;
Mod de preparare:
Toate componentele se amesteca bine, se lasa timp de o ora sa se patrunda si apoi se
condimenteaza, dupa gust.

Salata de castraveti orientala
Ingrediente si cantitati:
1/2 conopida mica taiata in bucatele mici;
1/2 tulpina de telina taiata fideluta;
1 mar taiat in cubulete mici;
2 felii de ananas taiat in cubulete;
1 castravete taiat in doua, pe lungime, si apoi ras;
nuci pisate mare, pentru decor.
Sosul:
1/2 lingurita curry slab;
2 linguri suc de ananas;
2 linguri iaurt;
2 linguri ulei de masline, palmier sau rapita;
putina sare de mare;
putina pulpa de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se pregateste sosul din ingredientele indicate mai sus.
2. Intr-un castron, se amesteca conopida, telina, marul si ananasul, iar castravetele se rade doar inainte de masa si se amesteca cu celelalte ingrediente.
3. Se toarna sosul deasupra si se decoreaza salata cu nuci pisate mai mare.

Salata de andive
Ingrediente:
1/2 kg de andive;
30 ml zeama de lamaie;
40 ml ulei de masline,  palmier sau rapita;
10 g sare de mare.
Mod de preparare:
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din ulei de masline, palmier sau rapita si zeama de lamaie.

Salata Waldorf
Ingrediente:
2 cani de mere taiate cubulete;
1 cana de telina tocata;
1/2 cana de nuci tocate;
1/2 de cana de struguri fara samburi.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca. Aceasta compozitie se toarna pe platou de salata si se serveste ornat cu jumatati de nuci.

Salata de varza cu ananas
Ingrediente:
100 g varza (alba sau rosie) taiata in felii subtiri;
50 g ananas, taiat cubulete;
50 g mar, ras mare;
1 lingura iaurt;
Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Varza, ananasul si marul se amesteca cu iaurtul si condimentele preferate. Salata se serveste
imediat.

 

 
glicostabil tratament diabet

Copyright© 2011 - SC MEGASUPERMIN SRL - CUI : RO 16847657, Nr.Inreg.Reg.Com: J20/1555/2004

Toate drepturile rezervate.

 

Eurotrak, tractor, tractoare, unelte agricole, utilaje agricole, accesorii tractoare, agricultura, agro utilaje